Nagyban megy az internetes árverés. Nem létező traktorokat adott el.

Az Ózdi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott jogerős ítélete szerint 3 millió forinthoz jutott az a vádlott, aki olyan termékeket hirdetett eladásra az interneten, amelyek valójában sohasem voltak a tulajdonában.  

A vádlott 2017-ben és 2018-ban több alkalommal töltött fel hirdetéseket különféle internetes portálokra, melyekben eladó traktorokat hirdetett meg úgy, hogy a munkagépekkel sosem rendelkezett. Miután a vevők felvették a kapcsolatot az álnéven bemutatkozó vádlottal, a férfi kérte, hogy utalják át számára a meghirdetett gép teljes vételárat, vagy annak egy részét foglalóként. A sértettek – bízva a vásárlás lehetőségében – 50.000 és 1,5 millió forint közötti összegeket fizettek a vádlottnak. A vádlott a bankszámlájára utalt összegeket felvette, azonban az eszközöket egyetlen esetben sem szállította le, a megrendelők számára elérhetetlenné vált.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a járásbíróság ítéletet hozott és csalás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a férfit. A bíróság a vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott tényfeltáró beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított és két kiskorú gyermek tartásáról gondoskodik. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntetett előéletű, és jelen cselekményt is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Forrás: Miskolci törvényszék

Borítókép illusztráció: gepmax.hu

Please follow and like us: