30 ezerrel nőtt a parlagfűre allergiások száma, a megoldásban még sincs előbbre lépés

Tavalyhoz képest 20-30 ezerrel nőt a parlagfűre allergiások száma és a gyomnövény virágzási időszakának még koránt sincs vége .

    A parlagfűre allergiások jelentős része a fiatal, még felnövő generációból kerül ki.

   Egy országos allergia rizikótérképre lenne szükség, mert annak segítségével hatékonyabban lehetne szervezni az ellátást és a pollencsökkentést.
    Az allergiás tünetegyüttes csökkentése érdekében érdemes az allergiát okozó növény virágzása előtt két héttel elkezdeni a szükséges gyógyszerek szedését.

A parlagfűre, ami az egyik legerősebb allergén Magyarországon, például a magyar lakosság körülbelül 50%-a érzékeny, ami messze a legmagasabb arány a vizsgált európai államok között.  Bár az érzékenység nem jelenti azt, hogy minden második ember allergiás is a parlagfűre Magyarországon, ám  mivel az allergiás megbetegedés első lépcsője az érzékennyé válás,  nagy az  esélye az allergia kialakulásának is .

Parlagfűre allergiások száma Európában

Tehát megint a gyógyszertől várják a döntéshozók a megoldást, pedig hatékonyabb ellenőrzésre és szankciókra lenne szükség.
Fontos, hogy aki parlagfüvet észlel, ne legyen rest, jelentse be az illetékes önkormányzatnál. Tekintettel arra, hogy egyre több fiatalkorú lesz allergiás, ezzel gyermekeinket, unokáinkat védjük.

Parlagfű