Egy hónapnyi eső egyetlen óra alatt

A klímaváltozás miatt az idei nyár a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékról szól.

Washington DC-t is elérte az a mostanában sok helyen bekövetkező jelenség, hogy egyetlen óra leforgása alatt hullik le akkora csapadékmennyiség, ami normál esetben egy hónap alatt szokott. Ez pedig olyan helyzeteket eredményez, amivel nem lehet előre kalkulálni. A fővárosban a helyi hatóságok riasztást adtak ki a villámárvizek miatt. 

Egyes helyeken a 102 mm-t is meghaladta a csapadék mennyisége, ami drasztikusan hatott a közlekedésre. Egy repteret is elöntött a víz, ahol a gépek kereke nem látszott ki a hömpölygő áradatból. Több vonatot is le kellett állítani, mert a síneken nem lehetett biztonságosan közlekedni a víz miatt. 

A főváros és a környező települések útjai sokkal inkább lettek volna alkalmasak a csónakközlekedésre, semmit az autóval való előre jutásra. Szerencsére halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, azonban az anyagi kár így is jelentős. Több épület is megrongálódott, köztük a Fehér Ház pincéjébe is elkezdett beszivárogni a víz. Nem járt jobban a Pentagon sem, itt is áteresztett a vízzáró ajtó, mely az alagsort védte. 

Please follow and like us: