Felszállt a füst Ózdon, zöld utat kapott a pénzmaradvány felhasználása. Megvalósulhatnak a fejlesztések

A 2019. május 16-ózdi képviselő-testületi ülés nem fogadta el a 2018. évi zárszámadást és a pénzmaradvány felhasználásáról szóló előterjesztést. Janiczak Dávid polgármester akkor jelezte, hogy júniusban újra a képviselő-testület elé fogja terjeszteni mindkét anyagot.

Mint ismeretes, akkor az ellenzéki frakció nem szavazta meg az előterjesztéseket, hivatkozva arra, hogy már a költségvetést sem támogatták, így következetesek kívántak maradni azzal, hogy a 2018. pénzügyi év zárszámadását, s a pénzmaradvány felhasználásáról szóló javaslatot sem szavazták meg.

Mint azt Janiczak Dávid polgármester a rendkívüli testületi ülésen elmondta, a tét nagy, ha nem fogadja el a képviselő-testület a zárszámadást, akkor az állami normatív támogatás felfüggesztésre kerül. Ez azt is jelenti, hogy azt a normatív támogatást sem kapja meg az önkormányzat, amit bérek kifizetésére fordítanak.

A  2019. június 11-i rendkívüli testületi ülésen a vitát követően mindkét beterjesztés zöld utat kapott, azokat a képviselő-testület elfogadta, azaz az ellenzék is támogatta.  Fenntartották  korábbi véleményüket, de „nem kívántak keresztbe tenni a fejlesztéseknek”.

Mind ez azt jelenti, hogy döntés született a több mint 4 milliárd forint pénzmaradvány felhasználásáról. Megvalósulhat tehát a hétesi ívhíd megerősítése, a Piac  úti területrendezés, de egyéb fejlesztésekre is sor  kerül. Janiczak Dávid polgármester megköszönte az ellenzéki  Fidesz-KDNP-frakciónak a konstruktív hozzáállást, és azt, hogy a város érdekében hoztak döntést az előterjesztések támogatásával.

Borítókép: ozd.hu

-rj-

Please follow and like us: