Továbbra is a víz lesz az úr. Ismétlődő esők várhatók

Országos előrejelzés: szombat

Az ország déli részén közepesen és erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható zápor, zivatar, nagyobb számban a délután folyamán. Északon kevesebb felhőre lehet számítani, és elsősorban a Kisalföldön és az Alpokalján a déli óráktól alakulhat ki csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között valószínű. Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő

Veszélyjelzés

Szombaton az ország délkeleti harmadán és északnyugaton várható helyenként zivatar (ismét elsősorban délután). A zivatarokat viharos (60-70 km/h) szél és kisebb méretű jég, szombaton esetleg nagyobb (20-30 mm) csapadék kísérheti.
Vasárnap-kedd: az ország teljes területére elsőfokú veszélyjelzés lép életbe

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében zivatarok alakulhatnak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Régiónk kapcsán (Ózd, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Edelény és a környező településeik) szombat-hétfő között nem jelez csapadékot a meteorológiai szolgálat, keddre azonban jelentős mennyiségű esőt ígérnek, s az azt követő napokon is várható csapadék.

Veszélyjelzés szombatra. Forrás: met.hu
Veszélyjelzés vasárnap-kedd. Bár ez a veszélyjelzés a vasárnapra szól, de hasonló a hétfői és keddi veszélyjelzés is. Forrás:met.hu

-rizner-
Please follow and like us: