Emléktáblát avattak a Kazincbarcikai Kórházban “a meg nem születettek emlékére”.

2019. május 14-én emléktáblát avattak a Kazincbarcikai Kórház főbejáratánál „ a meg nem születetek emlékére”.A Magyar Keresztény Misszió Alapítványa 2017-ben elindított egy kezdeményezést, melynek keretein belül Kórházak főbejáratához emléktáblát helyeznek el “a meg nem születettek emlékére” és az emberi élet tiszteletére.

Ezzel kívánják felhívni a figyelmet a magzati élet védelmére, annak fontosságára.Bár mára történtek pozitív előrelépések, lényegesen csökkent az abortuszok száma, volt időszak, amikor sajnos hihetetlen magas volt azok száma.1957-1967. között hazánkban összesen több, mint 1,6 millió abortuszt hajtottak végre, ez messze több, mint hazánk I és II. világháborús embervesztesége. Azok összesen 1,4 millió főt tettek ki. Dr. Bássler Beáta orvosigazgató szólt az alapítvány munkájának fontosságáról. Megemlítette, hogy voltak történelmi korszakok, amikor kiemelkedően magas volt az abortuszok száma Magyarországon.

Dr.Klementis Ildikó elnök-helyettes asszony az alapítvány képviseletében szólt munkájukról, s arról, miért tartják fontosnak kezdeményezésüket. A magzati élet védelme közösségi ügy. Dr. Csányi Péter helyettes államtitkár, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szaniszló Jánosa Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője az alapítvány munkásságának fontosságát emelték ki. Mindhárman szóltak arról, hogy a családban, szeretetben nevelkedő gyermekek az egészséges társadalom építő kövei. Ha ez a légkör átjárja a családokat, akkor bizonyosan kevesebb magzati életet veszítünk el.
A hozzászólásokat Dr. Pásztor Gábor a kórház szülészeti-nőgyógyászat osztályának vezetője zárta, aki szintén fontosnak tartotta az abortuszok számának csökkentését, valamint az alapítvány tevékenységét.


Ezt követően Dr. Bássler Beáta orvosigazgató és Dr. Csányi Péter helyettes államtitkár avatták fel az emléktáblát, majd Világi Emília tisztelendő asszony mondott köszöntőt, ezt követően pedig az egyházak képviselői megáldották az emléktáblát. Vitalis Gábor plébános, Dr. Janka Gábor parókus, Kolumbán Gábor lelkipásztor, Bundzik Attila lelkipásztor.Az emléktábla avatás záró részében koszorúkat helyeztek el a megjelentek, majd az alapítvány képviselői emlékplaketteket adtak át .

Dr. Bássler Beáta orvosigazgató mondja köszöntőjét

Fotók: Kaszás István

Please follow and like us: