Letartóztatását rendelte el a bíróság az élettárást agyonverő kazincbarcikai férfinak


Egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki Kazincbarcikán úgy megverte élettárását, hogy az belehalt az őt ért bántalmazásba.

A gyanú szerint a férfi és élettársa 2019. május 7-én, a délutáni órákban összevesztek, mely során az ittas állapotban lévő gyanúsított többször megütötte a nőt. A nő belső vérzés miatt kialakult vérzéses sokk következtében elhalálozott. A nőt a hozzá látogatni érkező gyerekei, unokái találták meg. A férfi letartóztatásában szerepet játszott az is, hogy erőszakos cselekmények miatt többszörösen visszaeső és büntetve is több alkalommal volt már. Jelenleg is folyamatban van ellene két eljárás.

A gyanúsítottal szemben halált okozó testi sértés elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt – figyelemmel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletére – 2 évtől 16 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezen indokok alapján a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását látta indokoltnak a gyanúsítottal szemben, így letartóztatását rendelte el 2019. június 10-ig.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.Please follow and like us: