71 éves a mentőszolgálat

Ma ünnepli fennállásának 71. évfordulóját az Országos Mentőszolgálat. A világon a magyar az egyetlen ilyen típusú szervezet, amely állami kézben országos feladatokat lát el, és minden állampolgárhoz eljut.

Köszönet a mentőszolgálat dolgozóinak, hogy nehéz és felelősségteljes munkájukat –sokszor nemtelen támadások, fizikai és verbális atrocitások között is-  lelkiismeretesen végzik. Köszönet, hogy segítenek beteget ellátni otthon és a balesetek helyszínén, s köszönet a megmentett életekért.
Abban bízunk, hogy előbb-utóbb a társadalmi és anyagi elismerés is megérkezik hozzájuk, s az végre olyan mértékű lesz, mint amilyen felelősségteljes és nélkülözhetetlen munkát látnak el. Mindannyiunk érdekében.

Mai formájában 1948. május 10-én jött létre a mentő szervezet,  ez lett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), aminek az induláskor 76 mentőállomása, 359 dolgozója és 134 mentőkocsija volt; induló járműparkja az elődök a világháborút átvészelt járműveiből és néhány, adományként érkezett gépkocsiból állt.

Please follow and like us: