Lovas-ovi Szuhakállóban

Megalakult a Szuhakálló és Környéke Lovas és Szabadidős Sport Egyesület.
Mint  azt Kissné Wéber Ágnes elmondta, tervük az, hogy működjön egy olyan sportegyesületet, amelynek célja az emberek, különösképpen a gyerekek természetbe történő  kicsábítása   a szabadban, a  jó levegőn végezhető szabadidős és sporttevékenységek megszervezésével, lebonyolításával.

Megítélésük szerint egyre inkább választják az aktív pihenést az emberek, és természetesen ezzel együtt a különféle szabadidős sportokat,  ennek az igénynek a kialakításához pedig már gyermekkorban kell letenni az alapokat.

A célok elérése érdekében meghirdetésre került a lovas-ovi program, melyre 3 éves kortól 7 éves korig  várják a gyermekeket, ahol képzett szakemberek segítségével lovagolhatnak. A program keretében a gyermekek megismerkedhetnek a lovakkal, megtanulhatják az alap lovas technikákat, játékos feladatokat végezhetnek lóháton. S  természetesen a  friss levegőn találkozhatnak a hagyományos paraszti porta állataival is.
Az egyesület szeretettel vár minden érdeklődő ovist és szüleiket. Mindazok, akik szeretnének egy ilyen tartalmas program részesei lenni, Szuhakállóban a Dózsa György út 56. sz. alatt kereshetik fel az egyesületet.