Ülésezett Ózd képviselő-testülete: javult a közbiztonság helyzete

Ózd képviselő-testülete a 2019. április 25-i ülésén több napirendi pontot is tárgyalt. Az egyik kiemelt napirendként beszámolót hallgattak meg a képviselők a város közbiztonsági helyzetéről.

Kevesebb a bűncselekmény, de negatív tendenciát tapasztalhatunk a közlekedési balesetek terén városunkban. Ez derült ki az Ózdi Rendőrkapitányság vezetőjének éves beszámolójából, amely a képviselő-testület ülésén hangzott el.

Az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője számolt be a 2018-as évben elvégzett munkáról a képviselő-testületi ülésen. Dr. Varga László elmondta, hogy proaktív és szolgáltató rendőrség képét igyekeztek kialakítani. A közlekedési balesetek száma ugyan negatív tendenciát mutat, azaz emelkedett, a bűncselekmények száma azonban alacsonyabb volt az elmúlt évekhez képest.

„Sok mutató vonatkozásában kilenc éve folyamatos mérséklődést tapasztalhatunk. Ha az összes bűncselekményszámra tekintünk, azt láthatjuk, hogy ezer alá csökkent a bűncselekményszám. Soha nem volt még Ózdon ezer alatt a bűncselekményszám. A kiemelten kezelt 14 bűncselekmény száma is rekordot döntött, hiszen 600 alá csökkent ezeknek a jogsértéseknek a száma” – emelte ki dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.