Vendéglátó értékelés: Arany Kakakas Fogadó-Pétervására

Mostanság a gasztro élmények nem kényeztettek el a különböző vendéglátó helyeken, ezért elindítottam egy sorozatot, amelyben időről-időre közzé teszek egy-egy étteremben töltött „emléket”. Bár az értékelésre rá lehet fogni, hogy szubjektív, ezt azzal küszöböljük ki, hogy az általános leíráson túl konkrét értékelést végzünk,  Lehetne mondani próbavásárlás jelleggel.
Egyszerűen csak azért, hogy a pénzünkért megfelelő ellenszolgáltatást kapjunk. Ezt várja is el mindenki.

Ha valaki Ózd irányába utazik Budapest (Salgótarján, Eger) felé, érdemes megállnia Pétervásárán, s egy kellemes időt eltölteni az Arany Kakas Fogadóban.  Kulturált környezet, kedves pincérek, kifogástalan ételek, s ami fontos az útra kelőknek, gyors és udvarias kiszolgálás.
Az étterem szépen, ízlésesen berendezett, tágas, kellemes terekkel.
A betérő vándort  megterített asztalok várják, kényelmes székekkel, megfelelő méretű 4-6 személyes asztalokkal.

Tisztaság: Az étterem tiszta, barátságos. Kellemes hangulatot árasztó belső tér, szépen megterített asztalok várják a vendégeket.
Mellékhelyiség: Tiszta
Ingyenes parkolás: Rendelkezésre áll
Pincérek: A helyet foglalást követő szinte azonnal jött a pincér, rendkívül udvarias volt, tiszta, rendezett külsővel.  Kérdéseinkre pontos, egyértelmű választ adott. Az étellel kapcsolatos kérésünket továbbította a konyha felé, amit az étel elkészítésénél figyelembe is vettek. A pincér kommunikációja érthető, lényegre törő.
Választék: Bőséges, s ez igaz mind a levesek, készételek, frissensültek, pizzák, desszertek vonatkozásában.
Ételek:
– Leves: (palóc gulyás)  forró,  ízletes. Nem ételízesítős, hanem valódi alapanyagokból készült, tömény leves. Azaz bőségesen volt benne hús, zöldségféle.
– Marhapörkölt nokedlivel. Valóban a tűzhelyről jött, megfelelően meleg. Hús omlós, ízletes, színtiszta hús,  nem zsíros. Nokedli jó ízű és állagú, frissen főzött.
Fűszerek: Az asztalon só, bors, az étel felszolgálása előtt külön kérés nélkül hozta a pincér (gulyáshoz) a csípős paprikát.
Szerviz, dekoráció: Tányérok, evőeszközök tiszták, az ételekhez illeszkedők. Étel dekoráció gondos, harmonizál az étellel.
Ételek mennyisége: megfelelő
Capuccin: forró, ízletes, többféle összeállításban, édesítésben választható
Ár-érték arány:  Az ár picivel az átlagos felett, mindenképp megfelelő az ellenszolgáltatás.
 

Az értékelés a 2019.03.30-i fogyasztás alapján készült.