Lúzer betörők

BESZORULT A RÁCSOK KÖZÉ
K. Lászlóné
(60), beszorult a rablásra kiszemelt erdőbényi ház rácsai közé. Az asszony  nagyon rosszul mérte fel a terepet, mert nem tudta  magát átpréselni a rácsok között. Ráadásul két napot töltött étlen-szomjan a rácsok fogságában, míg a rendőrök rátaláltak, s el nem vitték biztonságosabb rácsok mögé.

HŰTŐSZEKRÉNYBE BÚJT EL
Nyíregyházán egy hűtőszekrényben bújt el
a rendőrök elől az a 12 éves fiú, aki egy pékséget próbált kirabolni
.
BUDIBAN AKARTAK ELBÚJNI
Jászságban egy betörés során megzavarták az elkövetőket, akik menekülés helyett megpróbáltak a tett helyszínén csendben meghúzódni. Azonban a helyszínre siető körzeti megbízott neszt hallott az udvar hátsó része felől, ahol az árnyékszék is volt. Nem kellett sokáig kutatnia, kitárta  a budi ajtaját, ahol ott szorongott a két fiatal.

EZ A BETÖRŐ IS BESZORULT
Abonyban, hogy ha akarta volna, sem tudta volna elhagyni rejtekét a betörő. Egy idős házaspár udvarára hatoltak be többen, köztük egy nő is. Miután a tulaj megzavarta őket, társai magára hagyták az asszonyt, aki ahelyett, hogy elszaladt volna, egy ól mögé bújt.
Hogy ne fedezze fel a tulajdonos, úgy döntött, egyre beljebb húzódik a szűk helyen, azonban pechére beszorult. Igaz, nem is fedezték volna fel, ha egy idő után nem kezd el segítségért kiabálni. Végül a helyszínre érkező rendőrök szabadították ki a tolvajt.

VÁLYOGHÁZ FALÁBA KAPART MENEDÉKET
Annak a férfinak sem volt szerencséje, aki komoly előkészítő munkálatokat végzett esetleges elrejtőzése előtt. Vályogháza több mint fél méter vastag falába egy fülkét vájt, és amikor szorult a hurok, családtagjai elbújtatták, majd egy szekrényt húztak a fal elé.
Egyszerűen nem találta a rendőrség az illetőt! Látták, hogy a gyanúsított bemegy a házba,  s nem értették, hova tűnhet el. akkor?!  Hosszas keresgélés után rátaláltak a rejtekhelyre.

KUKÁBA SZORULT BELE
Jót mulathattak a rendőrök azon a hatóságok által keresett férfin, akit egy kukába szorulva találtak meg. Az illető kukázás közben esett a konténerbe. Szorult helyzetét látva a járókelők kihívták a rendőröket. A férfit azonban csak a szemétszállító cég munkatársai tudták kiszabadítani úgy, hogy a szemétgyűjtőt felemelték . A szemét fogságából kiszabadított férfiról kiderült, hogy ellene elfogatóparancsot adtak ki, így azonnal volt hova mennie.

KERTI TÖRPÉNEK AKARTA ÁLCÁZNI MAGÁT
Nevetség tárgya lett az a tolvaj is Pécsett, akit viráglopáson tetten értek. A férfi mozdulatlanná vált, és – későbbi vallomása szerint – úgy gondolta, megpróbálja magát kerti törpének álcázni, ám túl sokat pislogott.

RENDŐRSÉGI AUTÓBÓL AKART LOPNI
2009. legbalszerencsésebb tolvaját Budapesten fogták el, amint egy térfigyelő kamera „szeme” előtt egy rendőrségi bevetési kisbusz GPS-ét próbálta megszerezni. A sötétített üveg miatt azonban azt nem vette észre, hogy az egyenruhások a járműben ülnek.

A TALICSKA NYOMOT HAGYOTT.  NEM GONDOLTA.
Borsodban szintén emlékezetes az az eset, amikor egy kölcsönvett talicskával toltak el egy rönkrakodó kanalat. Miután végzett, a pedáns tolvaj visszatolta a talicskát a tulajdonos portájára. Ezek után azt hitte, nyugodtan aludhat, ám a rendőrök egyszerű módon, a talicska kerekének nyomvonalán eltaláltak hozzá.

ABBAN A RUHÁBAN ÉRDEKLŐDÖTT, AMIBEN KÉSŐBB RABOLNI MENT
Megkönnyítette a nyomozást saját maga ellen az a bűnöző, aki piros mintás selyeminget vett fel, amikor elment kirabolni egy pénzváltót. Ügyesnek sem volt mondható, mert a rablás előtt elment a pénzváltóba, s ott kifaggatta a hölgyet az árfolyamokról. Később visszatért, az üvegfalhoz lépve fegyvert rántott és azt kiabálta, hogy „Fel a kezekkel!”. A hölgy minderre csak annyit közölt, hogy „akkor is 280 forint az euró!”. A támadó ezzel nem tudott mit kezdeni, és elment a pénzváltóból. A rendőrök a piros selyeming alapján gyorsan rátaláltak.

Please follow and like us: