Ismét jótékonykodtak. KARITATÍV „GÁLÁT” szervezett az Újkazinci Baráti Kör



Az Újkazinci Baráti Kör és a Hunyad János Bányász Kulturális Alapítvány Jótékonysági Gálát szervezett  Váradi Béla és Horváth Attila támogatása érdekében.

Két kivételes embernek igyekeztek segítséget nyújtani. Váradi Béla kazincbarcikai cigánynóta énekes, akit sokan Horváth Pistaként, a  Borsodi Horváth Pistaként emlegettek. 
Bizonyára sokan emlékeznek a  világhírű cigány énekesre, Horváth Pistára,  akinek egyik legnépszerűbb  dala a Hej rigó, rigó….. volt.  Váradi Béla nagyon sokat  szerepelt a  televízió  szórakoztató- és zenei  műsoraiban, és ezt a  dalt csak ő tudta  úgy énekelni, mint Horváth Pista. Így ragadt rá a Borsodi Horváth Pista név,  amelyet megtisztelően maga Horváth Pista  ragasztotta  rá.

Találkozásunkból örök barátság szövődött, majd 1998-ban, a  halála után a család úgy gondolta, hogy a híres Horváth Pista-fellépő mellényt Bélának ajándékozzák, mert  őt a híres énekes méltó utódjának tekintették. Ezt a mai napig is nagy becsben tartja.
Váradi Béla a családjában történt  betegségek miatt hazaköltözött, élete nehézzé vált. Ennek ellenére ő az egyetlen támasza vak szomszédjának, Horváth Attilának. Lehet mondani, ő gondoskodik róla, rendszeresen főz neki.

Számukra korábban is biztosított adományt az Újkazinci Baráti Kör, most ezt kiszélesítették, jótékonysági Gálát szerveztek részükre. A helyszín a múcsonyi Hunyadi János Művelődési Ház volt.

A jótékonyság két formában is jelen volt. Egyrészt a fellépők ingyenesen jöttek el, másrészt ők maguk is hoztak adományt.
Segíteni jó és nemes feladat. Ezt tették a fellépők mellett az egyesület tagjai, s a vendégek is.

A rendezvény moderátora Bodó József volt.

Köszöntőt mondott, s a rendezvényt megnyitotta  Viszlai Viktor, Múcsony  polgármestere, aki más rendezvények lebonyolítása során is biztosította támogatását az egyesületnek illetve az alapítványnak.

Az énekes, zenés, táncos és verses műsoros eset  egy békéscsabai születésű, a 60-asok klubjába belépő, többféle hangszeren is jól játszó zenész, Gyurkovics  Gábor,   a Megyénk Kultúrájáért Díjjal kitüntetett, nagy múltra visszatekintő, nemzetközi hírű Tiszaújvárosi Derkovits fúvószenekar  tagjának trombita zenéjével , valamint egy nagyon vidám, encsi nyugdíjas védőnő ,Széplaki Gizella szavalatával vette kezdetét.

Ezt követően a  Miskolci Ezüstfürt Tánccsoport operett csárdást mutatott be.

További fellépők:

Kiss Józsefné (ének),
Bóna Eszter Regina (ének),
Bárdos Maja -(ének),
Volyák Kati(ének),
Múcsonyi Petőfi Nyugdíjas Klub,
Dargai Béla (operett),
Kissné Lipusz Ágnes (ének),
dr.Semsely-Bárdos Anikó Anikó (ének),
Löveiné Lászlóné (szavalat),
Kincses Tibor(ének),
Volyák Ferencné (ének),
Subert  Vilmos (ének),
Miskolci Vasas Nyugdíjas Egyesület (tánc),
Szombatiné Borza Éva(ének),

A műsort követően mutatták be a kedvezményezetteket, Váradi Bélát és Horváth Attilát, s ekkor történt meg jelképesen az ajándékok átadása.

A Karitatív Gálát Váradi Béla  műsora zárta, mellyel hatalmas sikert aratott. Ő ezzel köszönte meg az adományokat.

Borítókép: korábbi rendezvény fotója (hirozon)
Mostani fotók: Újkazinci Baráti Kör
Forrás: Újkazinci Baráti Kör