Egy kazincbarcikai család emlékezetes utazása-vonattal

Egy édesanya küldte el szerkesztőségünknek vonatos kálváriáját. Kérte az anonimitást, neve és  címe szerkesztőségünkben.

A családi  nyaralásból vasárnap este indult haza  Kazincbarcikára. Arról nem volt tudomásuk, hogy a Keleti pályaudvarnál mi történt, hogyan változott a hazajutás lehetősége.
Az édesanya levélben írta meg szerkesztőségünknek a kálváriáját. Az, hogy történt egy baleset, előfordul. Amit igazán sérelmez az az, hogy nem kaptak megfelelő információt, s senkit nem érdekelt, mi történik majd, ha végre megérkeznek Miskolcra. Mert a 23.40-es vonat már elment, a következő pedig valamikor hajnalban indul.

Este 18 órakor Siófokról indult 11-éves kisfiával egy anyuka  Kazincbarcikára.  Budapest Déli pályaudvarig még eljutottak – mindössze 10 perces késéssel. Onnan metróval mentek át a Keletibe, az édesanya ott szerette volna megvenni Miskolcig a helyjegyet. Meglepetésére egy biztonsági őr azzal fogadta,  hogy nem megy innen vonat Miskolcra, mert keresztben állt egy szerelvény  a síneken. Mint mondta, jobban járnak,  ha elmennek Rákos vasútállomásra, mert odáig jönnek a vonatok és  onnan fordítják vissza azokat Miskolcra.  Ez este 20.30 körül történt. A biztonsági őr segítőkész volt, eligazította őket,  hogyan tudnak eljutni Rákosra metróval és busszal.
A továbbiakban az anyuka levelét idézzük: „Amikor kiértünk Rákosra,  és rákérdeztem, hogy úgy van-e ahogy a Keletiben mondták,  akkor csak néztek rám, hogy ilyenről nem is tudnak! Ellentétes információt kaptunk több utassal egyetemben, megy  majd Miskolcra vonat de nem tudják, hogy egyáltalán mikor! Ez 21.00 óra körül volt! 23.00 óra  tájékán indult   Egerbe egy vonat, azt mondták, hogy aki Miskolcra megy, az erre szálljon fel, mert nem lehet tudni hogy  indul e még majd Miskolc felé másik vonat. Azt sem tudtuk, hogy Hatvanban vagy Füzesabonyban kell majd átszállni a Miskolcra menő vonatra.  Az utas döntse el,  hol kell átszállni? Ez vicc!!
 Miután felszálltunk az Eger felé tartó vonatra,  ott a kalauztól tudtunk pontos információt szerezni, miután telefonált,  mert ő is tanácstalan volt. Ő sem tudta, hogy aki Miskolcra megy, annak  hol is kellene átszállnia! Végül azt az információt kaptuk, hogy Füzesabonyban kell átszállnunk, ott fog várni egy vonat, ami tovább visz minket Miskolcra!
Füzesabonyba értünk éjfélkor, Miskolcra pedig hajnali 1órakor! Még az a szerencse, hogy van olyan családtag,  akinek van autója.  Mert ha nem lett volna, akkor éjszakázhattam volna egy 11-éves gyerekkel Miskolcon, és csak hajnalban tudtam volna haza jönni a legelső járattal!”