Csökken a születések száma, csökken a népesség

A kormány hatalmas energiákat és pénz fordít a családtámogatásra, ami Európában egyedülálló, de átmeneti időszak után úgy tűnik, ez nem érezteti hatását. Csökken a születések száma, s csökken a népesség is Magyarországon.

A nemzet kulcskérdése pedig az, hogy a gazdaság működtetéséhez lesz-e elegendő hazai munkaerő, vagy a hiányt külföldi vendégmunkásokkal kell pótolni. Ezt ismerte fel a kormány, s mozgósított mindenféle támogatást. A dolgok jelenlegi állása szerint sejteni lehet, hogy az erőfeszítések ellenére a vendégmunkások időszaka fog bekövetkezni.

A születések számának csökkenése a DK és az MSZP szerint az alacsony összegű családi pótlék miatt van. Sajnos nem tanultak az elmúlt évtizedek tapasztalatiból, mert nem csak a születések száma a fontos, hanem az is, hogy milyen-bocsának a kifejezésért- a minőség. Tehát, ha azok a családok, akik deviánsan élnek, gyermekeik deviáns viselkedésűek lesznek, s nem akarnak dolgozni, azoknak a magas családi pótlék a manna. S ez nem jó. Ha valaki ma dolgozik, keres, az adóból többet vehet igénybe, mint a családi pótlék. De a DK erőlteti azt, ami nem jó. Csak egy példa, amivel naponta találkozhatunk.

Ha a 14 éves anyuka két gyerekkel, terhesen megy vásárolni, az valaha is dolgozott, tanult, szerzett szakmát? Mi az ő és gyermekei jövőképe? Adófizető lesz, vagy eltartott?
Ez csak egy probléma, amit körbe kellene járni.

A népesség változásának oka sokrétű, sem Európában, sem a fejlett világban nem sikerült erre választ adni. S nem fog könnyen a hazai politika sem. A választás előtt az országban az ellenzék a településekről történő elvándorlás megállításával kampányolt. Tehette, mert gőze sincs a népmozgalom összefüggéseiről. Borsodban ilyet ígérni kiváltképp értelmetlen, s erre a lenti tábla is rámutat. Mert Borsodban, az északi régióban, s az országban is csökkenés van. Sajnálatos.