A jövő héten ismét visszatér a fagy. Viszi a megmaradt gyümölcsösöket?

Ezen a héten sok helyen komoly pusztítást végzett a gyümölcsösökben a fagy. Sajnos a jövő hét időjárása másolni szándékozik az e hetit.
Hétvégétől hűl a levegő, hajnalonként fagy várható, főként az ország északi részében. Bár az ország egész területén 0 fok alá süllyedhet a hajnali hőmérséklet, a leghidegebb hajnalok az északi régióban várhatók.

HÉTFŐ
Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 7, a maximum 10 és 18 fok között alakul.
KEDD
Nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. A legtöbb felhő egy középső összeáramlási zóna mentén lehet, ott néhol előfordulhat zápor, hózápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik az északi szelet. Hajnalban általában -3, +4, a szélvédett, fagyzugos tájakon -4, -7 fokot is mérhetünk. Délután 5, 11 fok várható.
SZERDA
Általában gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megerősödik az északi szél. Hajnalban általában -6, 0 fokot mérhetnek, a szélvédett fagyzugokban azonban hidegebb is lehet. Délután 4, 10 fokra számíthatunk.

Csütörtöktől fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, megszűnnek a hajnali fagyok, de hűvös időre számíthatunk.