Te is ültethetsz fát! 10. alkalommal lesz faültetési nap Ózdon

Pénteken délelőtt ismét lehetősége nyílik a városlakóknak, hogy tegyenek valamit környezetükért. Az Ózd legyen Magyarország tüdeje elnevezésű faültetési akció idén tizedik évéhez érkezett, amelyet azért hívtak életre, hogy a sok zöld terület által a város is élhetőbb legyen.

A mozgalom mára igazi közös üggyé nőtte ki magát, hiszen a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki részt vesz az önkéntes parkosításban. Dancsok Tamás a facsemeték beszerzésében tudott segíteni az érdeklődőknek. Jelenleg mintegy száz felajánlás érkezett hozzá, ezért valószínű, hogy a tavalyi év mintájára most is több ütemben foglalják majd el végleges helyüket a növények. Az ültetési helyszínekre Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője tesz szakmai javaslatot.

„Most száz darab fánál tartunk. Az ültetés, amit már biztosan tudok, hogy a Falu térségében zajlik a Papagáj ház környékén. Itt az Olvasónál is ültetünk. Ültetünk Szennán is, ott elég sok fa lesz földbe ásva, valamint a Városközpontban és az Újváros téren is. Ilyen információim vannak most, de csütörtökön lesz minden véglegesítve. Tavaly rekordot döntöttünk ezzel a 182 fával, amit három ütemben ültettünk el. Most a száz fa kapcsán is elmondható, hogy két ütemben lesz elültetve. Ez kellemes probléma, nagyon szépen köszönöm azoknak, akik felajánlást tettek” – nyilatkozta Dancsok Tamás, főszervező.

Forrás: ozd.hu