Félresikerült demonstráció, amire Szabó Tímea sem jött el

Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek tárelnöke vezetésével hirdettek demonstrációt Kazincbarcikára. A témát a sajtókban napvilágra került cikkek szolgáltatták, melyek szerint akkumulátorgyár építését tervezik Kazincbarcikára.

Kevesen, kb. húszan jöttek el. Ők nem értesültek arról, hogy -állítólag- lemondták a mai rendezvényt. Feltételezhető okként a helyi kommunikációban megjelent tájékoztatásra gondolhatunk, miszerint a BC vezetése 4 érintett polgármester és az országgyűlési képviselő jelenlétében nyilatkozott, nincs ilyen terv.

Mindezekkel együtt érdekessé vált a demonstráció.

Néhányan joggal háborodtak fel, hogy elmaradt a demonstráció, pedig más témában is szerettek volna beszélni Szabó Tímea országgyűlési képviselővel. Pl arról is, mi van, ha mégis meggondolja magát a tulajdonos.

Mások azon háborogtak, hogy milyen kevesen jöttek el, egy ilyen mindenkit érintő témával kapcsolatos demonstrációra. Fotel forradalmárok országa lettünk, mondták néhányan. Otthonról, fotelból forradalmárok lettünk, otthonról mindent kommentálnak, ahogy a a csövön kifér, de személyesen megjelenni, azt már nem. S ez nem fog eredményt elhozni, ez nem működik.

Sokan az ellenzéket is kritizálták. Ki tartja őket lélegeztető gépen-kérdezték? Semmit nem tesznek, hiteltelenek, a Fidesszel kokettálnak, mondták néhányan. Mások úgy fogalmaztak: ha lenne egy karakteres, hiteles ellenzék, a Fidesz már régen nem lenne kormányon. Komolyan vehető olyan ellenzék, amelyikben egymás ellen indulnak a pártok? Az első éves gyerek is tudja, az győz, akinek a legtöbb szavazata van. Az egymással szembeni indulásból biztosan nem lesz győzelem. Mit is akarnak? Csak a hatalom kell nekik is?

Egy tanulsága biztosan volt az elmaradt demonstrációnak. Az emberek egy része elkeseredett, s úgy érzi , ma nincs olyan párt, amelyik érdemben a közösségért, az értékekért, az emberekért akarna tenni.

Záró akkord: Megjelent két hivatalos ember, akik jelezték, a neten megjelent, hogy elmarad a demonstráció. Majd távozáskor megjegyezték: akkumulátor alkatrész gyártása már most is zajlik.

Na, akkor mis is van most?