Hosszú évek várakozása után ma átadták a 26-os főút Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakaszát

Ma délelőtt adták át hivatalosan a 26-os főút Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakaszát. Több évtizednyi várakozás után a sajószentpéteriek várhatóan fellélegezhetnek, megszűnik a városon áthaladó forgalom hatalmas mérete.

Az átadó ünnepségen elsőként Csepregi Nándor miniszterhelyettes mondott köszöntőt. Köszöntőjében 3 dolgot emelt ki. Elsőként arról szólt, hogy a helyi közösség számára mennyire fontos beruházás valósult meg. Kiemelte, hogy ez a beruházás fontos része annak a kormányzati szándéknak, hogy a településekről 30 percen belül el lehessen érni gyorsforgalmi utat. S harmadjára kitért arra is, hogy a vidék úthálózatának fejlesztése is kiemelt kormányzati céllá vált. Az a szándék, hogy az utak felújításával minden járási központ elérhető legyen 30 percnyi autózással. S végül megemlítette, hogy, hogy 2010-ben 3 autópálya érte el a magyar határt, idén 9, s jövőre már 10-lesz.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott a térség polgármestereinek, akik támogatták abban a munkájában, amelynek eredményeként valóra válhat a térség lakóinak álma. Mint mondta, Sajószentpéter lakói számára különösen fontos volt ez a beruházás, mert jelentősen csökkenhet a zaj -és porszennyezés, élhetőbbé válik a város. S persze az autósok számára is fontos ez a mai nap, mert innentől kezdve megszűnhetnek a kora reggeli, délutáni torlódások, s az azzal járó idegesség, feszültség. Mint mondta, egy olyan jelentős beruházás valósult meg, melynek során hidak, körforgalmak építése is szükségessé vált. S miután az elkerülő út a Sajó mellett halad, így komoly árvízvédelmi beruházással kapcsolódott össze az elkerülő út megépítése. Végezetül köszönetet mondott a kivitelezőnek, kiemelve, hogy a beruházás a tervezett határidőnél korábban készült el.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.