Újkazinci Baráti Kör 3. adventi estje: meghitt hangulat, közös éneklés -és fenyőfa díszítés, adományok átadása,

Szívet melengető est zárta az Újkazinci Baráti Kör adventi programsorozatát. Több érdekességnek, különlegességnek is részesei voltak mindazok, akik eljöttek a Kocka Étterembe.

A szervezők közös karácsonyfa díszítésre invitálták a fellépőket, s az est végén a közönséget is. Jó volt látni, hogy mindenki részese akart lenne ennek. A második fontos momentum: lezárult az adománygyűjtés. Az adományból a Kazincbarcikai Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztályának és a járóbeteg szakellátás számára szeretnének olyan kiegészítő eszközöket vásárolni, melyek segítik a komoly traumát átélt betegek mielőbbi visszavezetését a teljes életbe, illetve komfortosabbá teszik a napi betegellátást. Az adventi esteken 203 000 Ft gyűlt össze, melyet Kálmán Vilmosné adott át a pszichiátriai osztály vezetőjének, Dr. Salha Walid osztályvezető főorvosnak. Ezt az adományt toldotta meg Gyurkó Péter dubicsányi egyéni vállalkozó, aki felajánlásként a járóbeteg szakellátás részére vásárol automata kávéfőzőt.

S a harmadik, hogy rengeteg önkéntes, adományozó segített abban, hogy az adventi estek meghittek legyenek. Adományként léptek föl az énekesek, s adományként biztosította a hangtechnikát a Skystudió. A Kocka Étterem vezetése ingyenesen biztosította a termet, s lehetne sorolni az önkéntesek és adományozók sorát.

Mint ahogyan Göndör Judit az est moderátora fogalmazott, aki önkéntesként vállalta fel a szervezést, az estek háziasszonyi feladatait, a felajánlások ismertetésével, az adomány átadásával , a karácsonyfa közös díszítésével, a közös énekléssel vált igazzá a rendezvény mottója: “Töltsd meg szíved szeretettel”.



Fellépők:

Subert Vilmos
Az aranyminősítéssel rendelkező boldogkőváraljai énekes csodás előadásával, pásztordalaival már külföldön is nagyon nagy sikereket aratott, de örömére a Budapesti Operettszínházban is felléphetett.

Miskolci Örömdal-kör
(Volyákné Kati, Kónya Mária, Lövei Ilu, Szolnokiné Tilda, Szalmáné Magdus, Sebőkné Olgi)Repertoárjukban megtalálható a retró tánczene, a filmsláger, a sanzon, kuplé, az operett és a magyar nóta, de énekeltek már opera betétdalt is. Az esten a karácsonyi készülődéshez illő dalokat énekeltek.

Fodor János a Magyarnótaszerzők és Énekesek Miskolci Egyesületének vezetője Aranykoszorús nótaénekes

Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Református Általános Iskola énekkara

Semsey-Bárdos Anikó (ének)

Bárdos Maja (ének)

Szántó Zsófia (szavalat)

Keresse fel hírportálunkat, olvasgasson a különböző rovatok cikkei között:https://hirozon.hu
Lájkolja facebook oldalunkat, ott minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu

A galéria a képre kattintva nyitható meg.