“SZÉPKORÚAK SZÍNES VILÁGA”-NYUGDÍJAS KI MIT TUD? GÁLA BERENTÉN

Szépkorúak színes világa címmel rendezték meg Berentén a nyugdíjas Ki Mit Tud? gáláját. A rendezvény szervezői, a Berentei Művelődési Ház és Könyvtár, az Újkazinci Baráti Kör Kálmán Vilmosné vezetésével, valamint a szervezők munkáját segítető Barcika Hangjai Egyesület Horváthné Sánta Ildikó vezetésével a legutóbbi Ki Mit Tud? legeredményesebb produkcióit látták vendégül, összesen 26 produkciót.


A megye nyugdíjasainak igazi találkozója volt ez a nap, hiszen érkeztek fellépők Miskolcról, Encsről, Csobádról, Kistokajból, Mezőkeresztesről, Boldogkőváraljáról, Kurityánból. Felléptek a rendezvényt szervező közösségek szereplői is, így az Újkazinci Baráti Kör, és a berentei Rozmaring Dalkör.

A különleges produkciók mellett a legfontosabb az együttlét volt. Olyan nyugdíjasok találkoztak, akik az öröm, az alkotás, a közösségi együttlét örömeit osztották meg a jelen lévőkkel.

A vendégeket köszöntötte Szabó Gergely, Borsod-Abaúj Zemplén Vármegye közgyűlésének alelnöke, valamint Sólyom Sándor, a Berentei Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

A megnyitó ünnepség során a közelgő magyar kultúra napja alkalmából Orosz Margit költő, a Magyar Kultúra Lovagja köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a a magyar kultúra értékeit, a kultúra fontosságát.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.