Egy nagyszerű putnoki táncközösség: Sideways Tánccsoport

    2017. júliusában alakult meg Putnokon a Sideways Tánccsoport diákmunka program keretében, ami az alapítástól kezdődően ingyenes a résztvevők számára.
Kezdetben kor alapján oszlottak el a csoportok, napjainkban egy Haladó, egy Kezdő és egy IFI csoport működik különböző létszámmal. A gyerekek nagy kedvvel és lelkesedéssel vesznek részt az órákon, ahol latin-amerikai és standard társastáncokat, musicalrészleteket és show táncokat tanulhatnak.
A csoport létszám változó, általában  20-25 tanítvány vesz részt az órákon.

A táncórák Putnokon a Tóth Ede Művelődési Házban kerülnek megtartásra.

A csoport munkájában 6 éves kortól 18 éves korig vesznek részt a gyerekek, emellett lehetősége van táncolni a felnőtt- és idősebb korosztálynak is. Heti két alkalommal felnőtt tánc órákat tartanak, melyeken a részt vevők  megtanulhatják a társastáncok alapjait, hiszen a tánc bármilyen korban művelhető és elsajátítható. Aki pedig intenzívebb táncra, mozgásra vágyik,  az a Zenés tornán erősítheti fizikumát vagy ledolgozhatja a felesleges kilókat.
A Sideways Tánccsoport számára nyár sem telik el tánc nélkül, hiszen a szünidőben mindennapos tánctábort szerveznek, melyeknek lezárásaként minden évben egy nagyszabású gálaműsor keretében mutathatják be a betanult koreográfiáikat a tanítványok

 A tánccsoportot teljes mértékben Putnok város Önkormányzata finanszírozza, a fellépő ruhákat a Putnok Városért Egyesület anyagi segítségével szerezik be, így a táncoktatás a putnokiaknak teljesen ingyenes.

 A Sideways Tánccsoport rendszeresen fellép Putnokon a Gömör Expon, a Krumplifesztiválon és a helyi  bálokon.  Természetesen fellépnek a környező településeken is, így  falunapokon, különböző összejöveteleken, különleges eseményeken. A fellépések sorát gazdagítja  a nyári táborok lezárásaként megrendezésre kerülő Gálaműsoruk, ahol színházi körülmények között mutatják be az adott év koreográfiáit egy hosszabb, színvonalasabb önálló műsor keretében.

    A Sideways Tánccsoport tanára Kozsuk Péter, aki színházi táncos szakon végzett művész. Ő nem csak betanítja az általa készített koreográfiákat, hanem aktívan részt is a vesz a műsorokban.

10 éves korától táncol, inspirálója Michael Jackson. Általános iskolában Sárváry Dávid és Sárváry Márió tánciskolájában társastáncot tanult, később bekerült a miskolci Szemere Bertalan Szakgimnázium színházi táncos szakára, ahol klasszikus balettet, modern táncot, néptáncot, színpadi táncot és színészmesterséget tanult.  Tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban fejezte be. Két éven át a Ködmön TSE tagja volt.

  Az iskolái  befejezése után Putnok város  Önkormányzata adott lehetőséget számára a   táncoktatás megszervezésére. Az önkormányzat mindent ingyenesen biztosít a táncoktatáshoz, s így elmondható, hogy azon nagyon kevés település közé tartoznak, ahol a működés költségeit az önkormányzat biztosítja.


A csoport szívesen vállal fellépéseket,  meglévő repertoárjukból  tetszés szerint műsor rendelhető. Igény esetén  keressék őket  a putnoki Tóth Ede Művelődési Házban, hiszen szívesen mutatják be gyönyörű műsorukat.

A csoport fellépéseiről készített videó a linkre kattintva tekinthető meg.

https://photos.google.com/share/AF1QipOJM08_od9ehQS5As1EoCHutX8yj-M5ZOWd2Gi6SpERSHWc9kRbPt5Xfc0RQueu_A?key=a0pvd3FLTTB4UHMzRXpjelprNzY3Um5nVTM0QWF3


Please follow and like us: